Široka paleta proizvoda ...

Daikin nudi najpotpuniji asortiman proizvoda na tržištu

Komfor po vašoj želji ...

90 godina iskustva s klimatizacijskim sustavima

Istaknuta rješenja ...

Proširena paleta s radnom tvari R32

Spektakularan spoj stila i učinkovitosti.

Zidna jedinica dizajnirana za savršeni komfor.

Korisni savjeti

Kontaktirajte ukoliko imate dodatih pitanja

Zračne zavjese (sa ili bez grijača zraka)

Zračne zavjese predstavljaju učinkovit način uštede energije kad vrata grijanog/klimatiziranog prostora često moraju biti otvorena. To su uređaji dizajnirani tako da uz pomoć ugrađenog ventilatora stvaraju vrtložnu struju pod proizvoljnim kutom koja će se suprotstaviti struji vanjskog zraka u toj mjeri da joj spriječi protok u prostoriju.

Prema studiji se pokazalo da prostor koji na vanjskom otvoru nema zračnu zavjesu ima poprilično nestalnu temperaturu zraka, s razlikama od 4°C do 10°C, dok isti prostor sa zračnom zavjesom te fluktuacije u temperaturi svodi na razlike od samo 1°C. Uz to što uvelike smanjuju toplinske gubitke/dobitke, ne dopuštaju ni ulaz prašine, dima ili kukaca u prostor. U pravilu se ugrađuju na unutrašnji zid ako prostor grijemo, odnosno na vanjski zid ako ga hladimo. Isto tako, za razliku od uobičajenih vrata, zračna zavjesa ne umanjuje vidljivost kretanja ljudi ili roba, čime se povećava sigurnost ljudi, robe i opreme.

Zračne zavjese dolaze u dva glavna oblika: bez i sa dogrijavanjem zraka. Zračne zavjese bez dogrijavanja se koriste prvenstveno za održavanje unutrašnjih temperatura prostora koji grijemo nekim postojećim sustavom grijanja i klimatizacije, odnosno za sprječavanje ulaska vanjskog zraka u građevinu. Kod zračnih zavjesa sa zagrijavanjem zraka razlikujemo četiri osnovna oblika zagrijavanja: plinom, električnom energijom, parom, te vrućom vodom pod niskim ili visokim tlakom. Glavni dijelovi zračnih zavjesa su: kućište, ventilacijska jedinica, izmjenjivač topline, filtar na usisnoj strani zavjese, te usisna i tlačna rešetka.

Zašto servisirati klima uređaje?

Klima uređaji - prednosti i mane

Klima uređaji - tehnički podaci