Široka paleta proizvoda ...

Daikin nudi najpotpuniji asortiman proizvoda na tržištu

Komfor po vašoj želji ...

90 godina iskustva s klimatizacijskim sustavima

Istaknuta rješenja ...

Proširena paleta s radnom tvari R32

Spektakularan spoj stila i učinkovitosti.

Zidna jedinica dizajnirana za savršeni komfor.

Unutarnja jedinica se montira na mjesto koje je najpovoljnije za cirkulaciju zraka po prostoriji i pri tom se puno pozornosti polaže na osoblje koje mora biti zaštićeno od direktne cirkulacije hlađenog zraka.

Bušenje rupe u zidu radi prolaska potrebne instalacije koja povezuje vanjski i unutarnji uređaj vrši se pomoću bušilice za beton ili pomoću drugih alata (ako zid nije betonski ili od cigle) i pri tom se sa usisivačem usisava prašina koja nastaje prilikom poduzetih radnji.

Nakon bušenja otvora na zidu odmah se pristupa dodatnom usisavanju prašine i sitnih čestica s poda tako da se otkloni i najmanja mogućnost oštećivanja poda i namještaja. Istovremeno dok traje bušenje ili neposredno nakon toga spaja se unutarnja jedinica s bakrenim cijevima posebno izoliranim za niske i visoke temperature, te se spajaju potrebni električni kablovi i odvod kondenzata, kako bi se unutarnja jedinica klima uređaja mogla postaviti na zid. Cijev odvoda kondenzata se instalira u dogovoru s korisnikom i odvodi na najbolje moguće mjesto.

Kondenzat (voda) se stvara u unutarnjoj jedinici kad unutarnja jedinica hladi. U slučaju kad unutarnja jedinica grije kondenzat se stvara u vanjskoj jedinici. Nakon postavljanja unutarnje jedinice na zid pristupa se postavljanju vanjske jedinice. Vanjska jedinica se postavlja na mjesto koje mora zadovoljavati tehničke zahtjeve uređaja i budućeg servisiranja, uzevši u obzir Vaše potrebe u smislu organizacije prostora.

Kad je vanjska jedinica montirana i spojena s cijevima i kablovima koje idu od unutarnje jedinice, spaja se strujni kabel te se klima uređaj pušta u probni rad. Istovremeno se usmeno objašnjavaju funkcije rada klima uređaja koje se odabiru putem daljinskog upravljača. Za detaljniji opis svih funkcija rada postoje pismene upute. Po samom završetku posla pristupamo čišćenju prostora, te odnošenju svih otpadnih stvari koje su nastale pri montaži. Tijekom samog rada možete postavljati pitanja o samoj montaži i mogućim nejasnoćama. Niste obvezni pomagati u poslu niti nuditi piće ili jelo.OPIS POSLA

  • Dolazak, vizualni pregled klimauređaja i kompletne instalacije
  • Čišćenje i dezinfekcija filteraunutarnje jedinice
  • Čišćenje i dezinfekcijaisparivača
  • Kontrola turbine klima uređaja
  • Kontrola propusnosti odvodakondenzata
  • Polaganje tabletice zadezinfekciju kondenzata
  • Kontrola i čišćenje vanjskejedinice klima uređaja
  • Kontrola količine rashladnogmedija, po potrebi nadopuna
  • Puštanje u pogon i kontrola rada

Redovito čišćenje filtera unutarnjejedinice korisnik će obavljati sam po potrebi. Servisiranje se obavlja jedanputgodišnje najbolje prije sezone hlađenja. Plaćanje servisa se vrši pri završetkuposla gotovinom ili virmanom.